fbpx

7 Najboljših stvari v Bratislavi

7 Najboljših stvari v Bratislavi
10. februarja, 2018 admin

Pozdravljene punce!

Bratislava je glavno mesto Slovaške in je idealen kraj za preživetje čudovitega dneva ali vikenda. Bratislava je dovolj majhna, da ne potrebujete javnega prevoza. Ne bom lagala, to je zelo dobra kombinacija. Torej, kaj v Bratislavi početi?

Ozke ulice so polne zgodovine, pivovarn, restavracij, barov in majhnih trgovin. Lepo je le sprehoditi se, občutiti mestne vibracije in uživati ​​v stari mestni arhitekturi hiš in cerkev.

Obstaja neskončno uličic in zgradbe za raziskovanje. Všeč mi je bilo, kako so lahko tudi povsem uničene in razpadajoče zgradbe še vedno svetle in lepe!

Največja znamenitost Bratislave je Bratislavski grad, ki je najbolj prepoznavna znamenitost mesta. Grad, ki ga danes vidimo, je bil pravzaprav na novo zgrajen, saj ga je požar leta 1811 popolnoma uničil. Grad je bil tudi rezidenca Marije Terezije. Zdaj je to predvsem muzej in se ponaša z mnogimi kulturnimi razstavami.

Cerkev sv. Elizabete / Modra cerkev

Ta cerkev je ena izmed najlepših, kar sem jih kdaj videla, ni veliko cerkev ki se lahko pohvalijo s tako živahnim modrim sijajem in resnično izstopa v arhitekturi okoliških ulic. Osupljiva modra cerkev je postala moje najljubše mesto v Bratislavi.

Opazovalni stolp UFO – uživajte v pogledu

Da bi dobili najboljši razgled nad Bratislavo, morate obiskati opazovalni stolp UFO, zgradbo katera se dviga več kot 85 metrov nad Donavo. Pogledi so spektakularni. V spodnjem nadstropju pod opazovalno palubo je restavracija in bar, ki ponujata uživanje ob kavi in hrani, med veličastnim pogledom na Bratislavo.

Spoznajte čudovitega Nacija

V Bratislavi je nekoč živel Ignac Lamar. Bil je domačin, katerega so poimenovali Čudoviti Naci. Razlog za to je bila njegova premetena obleka in hoja po stari Bratislavi. Ko je zagledal čudovito mlado dekle, je iz glave vzel svoj cilinder, kot gesto občudovanja. Njegov kip lahko najdete blizu glavnega trga.

Obiščite kavarno Linos

Bratislava postaja trendovska in ima nekaj res lepih barov in restavracij. Naša najljubša je bila kavarna Linos. Če vas pot zanese tja, ne zamudite priložnosti da poskusite njihove domače limonade in naročite okusno kosilo.

Shopping

Bratislava je v zadnjem času zaradi naraščajočega povpraševanja zgradila veliko število nakupovalnih centrov; Aupark, Eurovea, Tesco center in še veliko več! Ponujajo veliko trgovin, kavarn in restavracij

Obstaja mnogo koristnih nasvetov za Bratislavo, a moj glavni je: Bodite brezskrbni in uživajte! Bratislava ni velika prestolnica, vendar ima še veliko stvari, ki jih lahko ponudi. Če želite zares doživeti pravi utrip mesta, brez hitenja, rezervirajte 2-3 noči. Mi smo bivali v hotelu Roset Boutique.

*** Za več informacij o našem bivanju v hotelu Roset Boutique preberite tukaj ali poglejte VIDEO ***

Torej, ste že bili v Bratislavi?

 

Pozdravčki,

M***

Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO