fbpx

CORRAL de la MORERIA

CORRAL de la MORERIA
21. oktobra, 2018 admin

Hej hej,

Flamenko je profesionalizirana umetniška oblika plesa, ki temelji na folklornih glasbenih tradicijah južne Španije v avtonomnih skupnostih Andaluzije. Ker sva že bila v Madridu, ni obstajala možnost, da bi izpustila Flamenko plesno predstavo. Med raziskavo na spletu sva izbrala Corral de la Moreria restavracijo, saj nama je bila med vsemi najbolj všeč.

corral de la moreria

Restavracija se nahaja v Calle Moreria, ki je le nekaj minut oddaljena od najinega hotela hotel “Room 007 select Sol”. O restavraciji naju je najbolj navdušilo dejstvo, da je v letu 2011 restavracija prejela priporočilo v Michelinovem vodniku že peto leto zapored in da je navedena med „1000 kraji, ki jih je treba videti preden umrete” v najbolj prodajani uspešnici NY Times avtorice Patricie Schultz.

Restavracija je uvrščena med 10 najboljših znamenitosti v Madridu in prejela nagrado “najboljši flamenko na svetu” na enem najpomembnejših španskih festivalov flamenka. Bila sva navdušena tudi s seznamom obiskovalcev (Muhammad Ali, Richard Gere, Jennifer Aniston, Demi Moore, Michael Douglas, Samuel L. Jackson in mnogi drugi).

Coral de la Moreria famous people

Postrežba  v restavraciji je bila res neverjetna, ob vstopu naju je receptor pripeljal do najine rezervirane mize. Prijazno nama je pomagal pri izbiri med pestro ponudbo vina. Pila sva rdeče in sladko belo vino, natakar pa je ob vsakem trenutku poskrbel, da sva imela kozarce polne.

corral de la moreria

Kot predjed sva poskusila “Pražen vinski paradižnik, polnjen z baby lignjem, s spremljavo rižote in Idiazábal sira” in “Zelenjavne raviole z jastogom, zelenimi poganjki in miniaturno zelenjavo”. Obe jedi sta bili zelo okusni.

Kot glavno jed (ker sva oba ljubitelja piščančjega mesa: D) sva se odločila za “Piščanje meso in domačo pito v pristaniški omaki”. Lahko rečem, da v življenju nisem jedla tako okusnega piščanca!

Ker so bile porcije ogromne, sva naročila le eno sladico in si jo delila. Imenovala se je “Otroški spomini”. Sladica je sestavljena iz piškotov, mleka in čokolade. Če vas pot zanese tja, je absolutno prepovedano jesti kaj drugega, saj je ta sladica res nekaj posebnega.

corral de la moreria

O predstavi flamenka nočem izgubljati besed saj nagrade, ki jih je prejela restavracija, povejo dovolj. To je bila ena osupljiva predstava vseh glasbenikov in plesalcev. Z eno besedo, popolno! 🙂

corral de la moreria flamenco

Predstava je trajala približno eno uro in bila sva navdušena. Če greste v Madrid, je obisk restavracije Corral de la Moreria obvezen!

Corral de la Moreria, najlepša hvala za to nepozabno doživetje!

 

Pozdravčki,

M**

corral de la moreria
corral de la moreria

Objava je nastala v sodelovanju z restavracijo Corral de la Moreria .

Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISLO