fbpx

Moj izlet v Madrid

Moj izlet v Madrid
23. oktobra, 2018 admin

Hejla!

Madrid je glavno mesto Španije in neverjetno zanimivo mesto za raziskovanje. Mesto kaže svojo slavo z večnacionalnim značajem, okusno hrano, restavracijami in bari na vrhu stolpnic, zgodovino in neskončno zabavnimi stvarmi, katere najdete na vsakem koraku.

Takoj ko sva prispela v Madrid, moram priznati, sva bila malo izgubljena. Ko sva si ogledala zemljevid javnega prevoza, sva dobila občutek, da bova potrebovala celo večnost, da ga bova razumela. Toda čez nekaj dni sva se zavedala, da je kartica javnega prevoza najboljša odločitev, ki sva jo lahko naredila. Madrid je znan kot mesto z najbolj organiziranim javnim prevozom na svetu in o tem ni bilo več dvoma. Za vsak del mesta se najde povezava, z metrojem, vlakom ali pa avtobusom.

Madrid spain

Bil je prvi dan v Madridu in že sva se veselila obiska GoCar Tours Madrid. Turistična agencija, ki ponuja to atrakcijo, se nahaja na območju Calle Ferraz, blizu parka Rosaleda.

Gocar madrid

GoCar lahko opišemo kot skuter na treh kolesih. Ima GPS navigacijo, ki vas vodi skozi mesto in vam nudi glasovne opise znamenitosti. Če vam ni všeč da ste vodeni, lahko pot izberete tudi sami. Odločili sva se za slednje, saj je bil to najin prvi obisk Madrida in sva želela predvsem generalno raziskati mesto. Zabava traja približno eno uro in stopila sva iz GoCar-ja navdušena nad vsemi prelepimi kotički mesta, katere sva imela namen obiskati v prihodnjih dneh.

Gocar madrid

Ob deževnem popoldnevu sva se odločila za kosilo v razkošni restavraciji s prelepim razgledom, Picalargatos Sky Bar.

*** Preberi več o najinem kosilu v Picalargatos Sky Bar TUKAJ ***

Picalargatos sky bar

Kljub dejstvu, da sva mesto generalno raziskala z GoCar-jem, sva želela videti več. S tem razlogom sva se podala na Madrid City Tour, kar je v bistvu ogled mesta z avtobusom. Izbrala sva turistično agencijo Visita Madrid, katera nudi tudi številne ostale izlete in oglede.

Visita madrid bus

Avtobus je zgoraj odprt, kar omogoča čudovit pogled na mesto med vožnjo. Vsak potnik dobi svoj par slušalk, ki ga priključite na terminal pred vašim sedežem in vam podrobno razloži vsako zanimivost v mestu. V vsakem trenutku lahko izstopite iz avtobusa in se posvetite ogledu, nato pa v nekaj minutah ponovno stopite na naslednji avtobus in nadaljujete vožnjo. V kolikor uživate v zgodovini in izletih po mestu, je Madrid City Tour agencije Visita Madrid prava stvar za vas.

Visita madrid bus

Ena od stvari, ki sva jo na vsak način hotela doživeti, je bila zagotovo plesna predstava flamenka. Odločila sva se za eno izmed svetovno najbolj znanih mest, katera nudijo te vrste predstavo, restavracijo Corral de la Moreria.

*** Preberi več o najinem doživetju flamenka v restavraciji Corral de la Moreria  TUKAJ ***

corral de la moreria flamenco

Ker je moj fant velik oboževalec moštva Real Madrid, seveda nisva mogla izpustiti ogleda njihovega stadiona. Ogled poteka na stadionu Santiago Bernabeu, domu nogometnega moštva Real Madrida. Kapaciteta stadiona je okoli 81.000 ljudi, in ko pridete na zadnjo vrsto sedežev na vrhu, res vidite, kako veličasten je ta stadion.

Bernabeu tour madrid

Bernabeu tour je voden ogled in vas popelje do garderobe, konferenčne dvorane, sedežev za rezervne igralce in do samega roba igrišča.

Real Madrid hvala za to čudovito izkušnjo! 🙂

Bernabeu tour madrid

Naslednji dan je je bila na sporedu tekma Španske LaLige med Realom in Levantejem. Seveda ni bilo možnosti, da bi to zamudila. Vzdušje na stadionu je bilo res nekaj posebnega, kljub temu, da je domača ekipa izgubila tekmo. Če načrtujete ogled tekme, si karte zagotovite prej, saj jih je v zadnjih tednih zelo težko dobiti.

Laliga Benabeu fixture

Za nočitev sva rezervirala sobo v hotelu v centru mesta, Room007 Select.

*** Preberi več o najinem bivanju v  Room007 Select TUKAJ ***

Room 007

Naredila sva check-in v hotelu in odšla na kratek sprehod po okolici. Nedaleč od hotela sva naletela na kraljevsko palačo v Madridu. Čudovit izgled in veličina te zgradbe naju je navdušila. Posnela sva nekaj fotografij in nadaljevala do največjega naravnega parka v Madridu.

Laliga Benabeu fixture

Park Retiro je res ogromen in s svojo zeleno podobo bo zagotovo navdušil vsakega obiskovalca. Na začetku parka je jezero, po katerem se lahko odpravite na izlet s čolnom. Z mnogimi čolni in ogromnim spomenikom Alfonsa, kateri se razprostira ob jezeru, je ta kratek izlet odlična izbira za vse romantične duše.

Retiro park madrid B

Medtem ko sva načrtovala najino potovanje v Madrid, sva naletela na Parque Warner Madrid. Tam sva preživela čudovit dan, kateri nama bo za vedno ostal v spominu.

*** Preberi več o najinem obisku Parka Warner TUKAJ ***

Parque Warner Madrid

Na zadnji dan potovanja v Madridu sva poiskala restavracijo , da bi se ob večerji poslovila od enega izmed najboljših mest, v katerih sem bila. Nubel restavracija je bila res odlična izbira za naju, izpolnila in presegla je najina pričakovanja. Restavracija se nahaja v muzeju Reina Sofia in ima izvrstno, ustvarjalno vzdušje s sodobno in elegantno opremo. Zares sva uživala, Nubel je zame eden najboljših krajev za večerjo v Madridu.

Nubel Madrid

Upam, da sem vam dala nekaj koristnih informacij o tem čudovitem mestu. Če boste kdaj šli v Španijo, ne zamudite priložnosti, da obiščete to veličastno prestolnico.

 

Pozdravčki,

M**

Sky bar madrid mugs and hugs
Bernabeu tour madrid
Glass retiro park
Laliga Benabeu fixture
Retiro park madrid paella
Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO