fbpx

Eden najboljših riadov v Maroku – Riad Braya

Eden najboljših riadov v Maroku – Riad Braya
8. marca, 2019 admin

Hej hej!

Danes bi vam rada predstavila enega izmed najboljših riadov v Maroku, Riad Braya. Za začetek, kaj sploh je riad?

Riad je vrsta tradicionalne Maroške hiše z dvema ali več nadstropji, katera se razprostirajo okrog atrija s fontano. Riadi so bili mestni domovi premožnejših državljanov, zato zunaj niso nič posebnega, šele ko vstopite lahko opazite njihov čudovit dizajn in arhitekturo. Sobe so obrnjene v središče riada z balkoni, kateri se razprostirajo v nadstropjih, zaradi česar je pogled od zgoraj še posebej osupljiv.

Riad Braya se nahaja v eni najlepših sosesk starega mestnega jedra mesta Fez. V letu 2015 je bil riad imenovan za najboljši klasični riad leta, kar je razvidno od trenutka ko vstopite. Osupljiva arhitektura, autentične strukture in osupljiv dizajn so besedne zveze, ki najlepše opisujejo ta riad.

Riad braya maroko

Ne glede na to, da smo prišli pozno zvečer, nas je manager riada čakal s skodelico svežega čaja in peciva. Odpeljal nas je v našo sobo v drugem nadstropju. Kljub temi je bil pogled iz balkona neverjeten, saj so modre luči v riadu nežno osvetljevale vodo v notranjem bazenu. Sobe so zelo prostorne, klimatizirane, z veliko kopalnico, kavomatom in lastnim balkonom s pogledom na atrij.

Riad braya maroko
Riad braya maroko

V drugem nadstropju je tudi čudovit stekleni del balkona, namenjen za sprostitev, ob tem pa lahko občudujete veličino riada čez prozorna tla. Ne priporočam tistim kateri se bojite višine! 🙂

Riad braya maroko

Zjutraj vas sonce, ki sije skozi stekleno streho, nežno zbudi in vas napolni z energijo za začetek dneva. Druga stvar, ki vas napolni z energijo, je čudovit zajtrk, ki vas čaka v pritlično, točno ob dogovorjenem času. Tipični maroški zajtrk ponuja popolno izbiro dobrot, od rogljičkov do svežega sadja, metinega čaja, kave ..

Riad braya maroko

Zajtrk je bila prava poslastica in se ga bomo še dolgo spominjali. Na zadnji dan bivanja v riadu nas je vodič Abdul popeljal skozi staro mestno jedro mesta Fes, kjer dobiš občutek da je čas zamrznil skozi stoletja. Zaradi odlične lokacije riada smo bili le nekaj korakov stran.

Presenetil nas je mir in čarobnost Riada Braya, zato bi ga priporočili vsem. Hvala Riad Braya za gostoljubje in za to, da je naše bivanje tukaj bilo res nekaj posebnega.

 

Pozdravčki,

M**

Riad braya maroko
Riad braya maroko

Objava je nastala v sodelovanju z Riad Braya.

Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO