fbpx

Ihoppers izlet s katamaranom

Ihoppers izlet s katamaranom
2. junija, 2019 admin

Pozdravljene punce!

Na Kanarskem otoku Tenerife se lahko odločite za različne dejavnosti. Na vrhu spiska se nahajata dva izleta, katera sta obvezna za vsakega popotnika na Tenerifih. To sta: opazovanje delfinov in kitov v naravnem okolju iz ladje ali katamarana in izlet do klifov v Los Gigantesu. Oba izleta smo se odločili združiti v enega. Izbrali smo izlet s katamaranom, kateri vključuje opazovanje delfinov in kitov ter vožnjo do neposredne bližine klifov Los Gigantes, saj se njim lahko tako zelo približaš le po morju. Agencija, katera je nudila takšne vrste izlet, se je imenovala Ihoppers.

Turistična agencija ponuja širok izbor izletov in aktivnosti na Kanarskih otokih in številnih drugih mednarodnih destinacijah. Komuniciranje z osebjem v agenciji je bilo neverjetno, zelo odzivno in koristno. Uspeli smo rezervirati in urediti vse podrobnosti že pred odhodom na Tenerife. Obstaja možnost izbire med 3-urnim in podaljšanim, 4.5-urnim VIP izletom. Odločili smo se za daljši, VIP izlet.

Na dan izleta smo se odpravili do hotela Gala v Playa de Las Americas, ki je bil eden od številnih postajališč uradnega avtobusa Ihoppers. Avtobus nas je pripeljal do pristanišča Costa Adeje, kjer nas je čakal katamaran. Katamaran se imenuje Freebird One in je luksuzni katamaran, zasnovan posebaj za obalne razmere na Tenerifih. Ima dve veliki palubi in lahko sprejme do 196 ljudi. Ko smo stopili na katamaran, je osebje posnelo fotografijo vsakega člana izleta, katero lahko kupite kot spominek. Že naslednji trenutek je katamaran zapustil pristanišče in se podal na odprto morje.

Kapitan in osebje katamarana je bilo neverjetno, kot v filmu. V približno pol ure vožnje po morju smo lahko opazovali kite in delfine v njihovem naravnem okolju. Dejstvo je, da je vrsta pilotnih kitov zelo družabna, kar so dokazali z bližanjem le nekaj metrov od katamarana. Delfinov ni bilo tako blizu, vendar je bilo čudovito doživetje opazovati jato delfinov, ki skačejo iz vode in se zabavajo. Zadržujejo se najraje okrog ribiških ladij, katerih je bilo na dan izleta na morju ogromno.

Ko smo končali s opazovanjem kitov in delfinov, je kapitan zagnal motorje in se nas usmeril proti velikanskim klifom, imenovanimi Los Gigantes. Med potjo je so nas postregli s kosilom in pijačo, ki sta bila vključena v ceno izleta. Hrana je bila zelo okusna in osebje katamarana se je potrudilo da vsakemu članu poskuša ugoditi.

Prispeli smo v bližino klifov in pogled je bil fascinanten! Iz morja se dvigajo pečine Los Gigantes, visoke okoli 500-800 m, kar je neverjetna višina in jih postavlja na vrh najbolj obiskanih turističnih znamenitosti Tenerifov. Katamaran se je ustavil v zalivu doline Masca, od koder lahko občudujete pečine in se kopate. Voda je bila zelo mrzla, zato smo se odločili ostati na ladji, medtem ko so se mnogi drugi potniki odločili za skok v vodo.

 

Pot proti pristanišču je bila počasna, sproščujoča, sonce je sijalo, medtem ko smo uživali v Sangriji in šampanjcu ter poslušali špansko glasbo. Osebju katamarana je s pevsko in plesno predstavo uspelo na noge dvigniti tudi starejše potnike in jih pripraviti do plesa. Mešanica dobre hrane, pijače, sproščujoče glasbe, vetra in sonca je popolna za užitek.

 Z dvema aktivnostima v enem paketu je izlet turistične agencije Ihoppers odlična izbira. Priporočamo ga vsakemu turistu ki obišče Tenerife!

 

Pozdravčki,

M**

Objava je nastala v sodelovanju s turistično agencijo Ihoppers.

Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Skrivnost mladostne in sijoče kože

FIT cheesecake

FIT cheesecake

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISLO