fbpx

Vikend pobeg v Crikvenico

Vikend pobeg v Crikvenico
30. junija, 2019 admin

Hej hej!

V začetku meseca sem se s super ekipo mudila v Crikvenici, kjer sem preživela več kot odlično organiziran podaljšan vikend. Crikvenica tourist board je organizirala promocijsko obarvan vikend, ki se ga je udeležilo 6 blogerjev / influencerjev iz različnih držav. Ekipo je sestavljal par iz Hrvaške (Iva in Branko) – Putoholičari, Sara iz Avstralije, ki živi na Hrvaškem in piše blog »Chasing the donkey«, Miriam iz Hamburga, Tony iz Berlina in jaz iz Maribora. Z nami je bila vse od začetka Tajana, ki je poskrbela da je vse potekalo popolnoma brezhibno in brez zapletov.

Crikvenica je majhno obmorsko mestece na Hrvaškem in je najbolj znano turistično središče v Kvarnerju. Primerna je za pare, mlade družine, posameznike ali pa preprosto za girls weekend. Crikvenica je polna manjših in večjih zalivov, ki so urejeni s prodnatimi kamenčki in ponuja nešteto aktivnosti ter dogodkov čez vso leto, med katerimi bo vsak našel nekaj zase.

Crikvenica se ponaša z več kot odlično kulinariko. Udeležili smo se oily fish weeka, kjer so razstavljali razne tipične jedi za vse gurmane. Obiskali smo mnogo vrhunskih restavracij, kjer so se maksimalno potrudili in pričarali nepozabne in zelo okusne jedi. Da o sladicah niti ne govorim =) Naj omenim nekaj restavracij, katere so se mi še posebej vtisnile v spomin: Restaurant Dida, Hotel Esplanade, Trabakul, Domino, …

Prvi dan smo se namestili v hotelu Katarina, kjer smo bivali vse 4 dni. Vsak je imel svojo suito v modernem in stilsko urejenem dizajnu.

Po check-inu, smo odšli na skupno kosilo v restavracijo Dida, kjer smo se vsi bolje spoznali in pogovorili o prihodnjih dneh in urniku.

Odšli smo na sproščujoč sprehod ob obali in znamenito Frankopan tortico, katera je narejena po 300 let starem receptu in jo lahko dobite samo v Crikvenici. Preverjeno, zelo okusna in vredna postanka!

Sledila je pozna večerja v hotelski restavraciji Esplanade, kjer so nas ponovno razvajali z morskimi specialitetami. Utrujeni in polni pričakovanj smo se vrnili v naš hotel.

Vsi smo se veselili drugega dne, saj nas je v dopoldnevu čakala nova dogodivščina in sicer raziskovanje mesta  in njegove okolice z električnim kolesom. Naša pot je vodila čez Dramalj – Jadranovo, po poti smo se večkrat ustavili in odkrivali nove ikonične kotičke za čudovite fotografije.

Noro dobra izkušnja, ki je vse navdušila! Hvala El Bike za to priložnost. V kolikor vas pot v prihodnje odnese v Crikvenico, vam vsekakor priporočam El Bike za rent-a-bike, saj so njihovi vodiči zares neverjetni!

V času kosila smo bili v restavraciji Domino (Dramalj), kjer smo lakoto potešili z okusno tuno. Po kosilu sem prosti čas preživela kot se spodobi – na plaži, saj sem res velika ljubiteljica morja in ležernega počitka na obali.

Zvečer smo se kot že omenjeno udeležili “Oily fish weeka”, kjer so potekale tudi showcooking delavnice. Uživali smo v tipičnih jedeh in glasbi, katera je spremljala vso dogajanje in dodala poseben čar imenitnemu večernemu druženju.

Tretji dan sem se prebudila polna energije, saj nas je čakala ekskurzija z ladjico in panoramska vožnja. Tukaj smo zagotovo vsi uživali in bili na off v prijetnem, brezskrbnem vzdušju. Po cca uri in pol smo se izkrcali in si ogledali akvarij in muzej v centru mesta – oboje je vredno ogleda in ne vzame veliko časa, v kolikor se boste potepali na tem koncu.

Za čas kosila smo bili tokrat v restavraciji Trabakul, kjer nam je sam chef pokazal pripravo jedi in nekateri so se v kuhanju preizkusili tudi sami.

Kasneje smo se odpravili na Love Path (ljubavna cestica), kjer smo se povzpeli na Kavranovo steno in ujeli čudovite razglede iz  mediteranskega labirinta ljubezni.

Po mini pohodniški turi sem se ponovno odpravila na plažo in uživala v popoldnevu ob najboljši Pina Coladi.

Zvečer smo šli na kratek sprehod v Selce, kjer smo pričakali nepozaben sončni zahod in uživali v večerji. Meni in Miriam so pripravili prav posebno jed na indijski način, saj sva si obe zaželeli nekaj ne morskega. Večerja v bistro Tunar je bila izjemna, z zelo prijaznim osebjem in čarobnim sončnim zahodom, kateri nas je navdušil s svojim romantičnim izgledom.

To je bil naš zadnji skupni večer in prav vsi smo bili kar malce žalostni, da smo naše druženje pripeljali do konca. Sledil je še skupen zajtrk in spočita sem se po kakovostno preživetem podaljšanem vikendu odpravila na pot proti Sloveniji. Crikvenica tourist board, hvala za nepozabno izkušnjo in tako dobro prikazano vso dogajanje v Crikvenici. Vsekakor se vrnem, tokrat z družino, da še ostali člani tako pristno doživijo to čarobno obmorsko mestece.

*** Za več slikovnega in video materiala, prečekirajte moj Instagram profil – Highlights Crikvenica ***

 

Pozdravčki,

Mojca***

Objava je nastala v sodelovanju s Crikvenica tourist board.

Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO