fbpx

Potopis: 7 dni na Majorki

Potopis: 7 dni na Majorki
15. julija, 2019 admin

Hejla!

Čudovite plaže, slikovite doline in butični kotički so bili eden glavnih razlogov za našo izbiro obiska Majorke. Na pot z letalom smo se podali iz nam bližnjega letališča Dunaj. Letalski prevoznik je bil LaudaMotion, povratna vozovnica pa je znašala le 40 € na osebo. Po drugem poskusu nam je zaradi velike turbulence le uspelo v poznih urah pristati na letališču Palma de Mallorca.

Avtobus je že čakal pred vrati in nas odpeljal do našega prvega cilja, okrožja El Arenal, ki se nahaja v neposredni bližini letališča. El Arenal je znan po eni najlepših plaž na Majorki, Playa de Palma. Prvo noč smo preživeli v sodobnem Whala! Fun 4* hotelu (soba 1/2 z zajtrkom 75 € +) in bili smo popolnoma navdušeni. Hotel je star komaj 2 leti in se lahko pohvali s strešno teraso z odprtim barom, bazenom in ležalniki.

Whala fun el arenal mallorca

2. dan

Po okusnem raznolikem zajtrku v hotelu nas je čakalo raziskovanje plaže Playa de Palma in ulic El Arenala. Prvi dan smo bili polni navdušenja in odločni, da raziščemo čim več, zato smo se zbudili zgodaj zjutraj. Čudovit pogled na palme, snežno bel pesek in nebesno modra voda nas je očarala ob sprehodu. Med uživanjem v čudovitem razgledu, smo se ustavili, naročili velik macchiato (5€) in se pomirjali ob prisotnosti šumenja valov.

Playa De Palma El arenal
Playa De Palma El arenal

3. dan

Naš pustolovski duh nas je vodil na severno stran otoka, natančneje v Port de Soller. Za pot smo rezervirali rent-a-car pri lokalnem ponudniku (40 €) v El Arenalu. Port de Soller je v bistvu obalni zaliv s številnimi trgovinicami, restavracijami in široko plažo, ki se razteza čez zaliv. To čudovito obmorsko mestece je bilo dolgo skrita destinacija ribičev, obdana z gorovjem Tramuntana.

Port de soller couple baby
Port de soller puerto boats

Za nastanitev smo izbrali hotel Los Geranios hotel 4* (soba 1/2 z zajtrkom 170 €).

los geranios port de soller

Ena od stvari, ki jo morate tukaj poskusiti je lokalni sladoled Fet a Soller z okusom mandljev, pridelanih na Majorki. Na severni strani zaliva, med rustikalnimi ulicami, je prelepa razgledna točka, od koder lahko opazujete pečine in uživate v pogledu na neskončno Sredozemsko morje.

Fet a soller ice cream

4. dan

Zaradi dežja smo večino dneva preživeli ob igranju družabnih iger v hotelu. Bil je rojstni dan mojega fanta, zato smo se ne glede na slabo vreme, zvečer odpravili na večerjo. Izbrali smo lokalno restavracijo NENI, ki se nahaja le nekaj sto metrov od zaliva. Restavracija je bila resnično čarobna. Znašli smo med ogromno izbiro jedi s pridihom različnih kultur sveta.

NENI Mallorca food porn

NENI je v lasti družine Molcho in resnično lahko začutite ljubezen in trud, ki ga družina vlaga v restavracijo. Potrebno je omeniti tudi, da je glava družine Haya Molcho avtorica 5 svetovno znanih kuharskih priročnikov.

NENI-mallorca-couple-dinner

5. dan

Zjutraj smo spakirali stvari in se pripravili na pot do zadnjega cilja namestitve. Starinski vlak v Port de Sollerju, katerega so v zgodovini uporabljali za prevoz sadja do pristanišč na Majorki, nas je popeljal na pravljično vožnjo med dolinami limon in pomaranč.

Port de Soller Vintage train

Naše postajališče je bilo Soller, mestece, znano tudi pod imenom dolina pomaranč. Na internetu smo našli majhen, družinsko usmerjen hotel v bližini mesta, Can’ Quatre. Skrbno izbrane podrobnosti, personaliziran ambient in umetniški vtis so stvari, ki opisujejo Can’ Quatre. Presenetil nas je prelep pogled na čarobni gorski masiv Serra Tramuntana z naše apartmajske terase (apartma 1/2 z zajtrkom 250 € +).

Can quatre port de soller
can quatre pool

Popoldne smo uživali v lokalnih prigrizkih zraven hotelskega bazena. »Pa am boli« je lokalna specialiteta, ki jo morate poskusiti in je v bistvu kruh z olivnim oljem in paradižnikom, soljo, sirom ali njihovo značilno šunko »Jamon Serrano«.

can quatre mallorca pa amb oli

6. dan

Zadnji dan sta na nas čakali dve destinaciji. Zgodaj zjutraj smo se z avtomobilom odpeljali do glavnega mesta Palma de Mallorca. Obiskali smo veličastno gotsko katedralo, ki je nedvomno najbolj obiskana turistična atrakcija v Palmi. Obdana je s parkom polnim palm, kateri je popolna destinacija za fotografiranje. Tukaj ena izmed uličnih umetnic na papir naslikala ime moji hčerki.

palma de mallorca cathedral
Mia name palma de mallorca street artist

Med sprehajanjem po ulicah Palme de Mallorce, smo se morali ustaviti in poizkusiti »ensaimado« v eni od lokalnih kavarn. Ensaimada je lokalna sladica, narejena iz testa polnjenega z različnimi kremami: vanilija, čokolada, karamela .. (4 € +).

Ensaimada Mallorca

Po krajšem obisku nas je pot vodila do druge slikovite plaže, Playa de Muro. Med potjo smo spregledali polno linijo na cesti in prejeli kazen lokalne policije (40 € / polovična cena, če plačate na mestu). Playa de Muro slovi kot ena najlepših plaž v Evropi, kar je nesporno dejstvo. Leseni pomol, ki sega od središča plaže, je vsekakor eden najboljših krajev za fotografiranje.

playa de muro

Zares smo uživali v sproščujočih urah na plaži, katerim je sledil popoldanski sprehod po butičnih ulicah Alcudije. Majhno mestece nas je očaralo s svojim pristnim značajem, tlakovanimi ulicami in idilično podobo.

alcudia street
Mia Alcudia exploring

7. dan

To je bil zadnji dan naših počitnic in bili smo žalostni, ker je tako hitro minilo.

Všeč nam je bila vsaka stvar v Majorki in v prihodnosti se bomo zagotovo vrnili na ta rajski otok.

*** Za več podrobnosti si poglejte naš VIDEO ***

 

Pozdravčki,

M**

Port de soller flowers
Port de soller beautiful beach
Soller Cathedral
Bikini mountain hoteles stairs
Palma de mallorca cathedral
Hey, I`m Mojca.
Always positive and optimistic blogger from Slovenia.
Love everything about travel, fashion and beautiful things.
Thanks for following.
With Love,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO