fbpx

Prva 2 pravljična meseca sta za nami

Prva 2 pravljična meseca sta za nami
30. decembra, 2019 admin

Hej mamice!

Pozna kot vedno – žal ob novem ritmu in urniku, katerega mi narekujeta otroka, ni šlo drugače. Za nami so že trije meseci z novim družinskim članom in brez oklevanja lahko obdobje razdelim v prva dva pravljična meseca in tretji mesec, kateri je poglavje za sebe.

naš dojenček

Po prihodu iz porodnišnice je bilo prvih 14 dni ozračje nabito s hormoni, bila sem zelo čustvena in počutila sem se zares odlično. Ta čas smo namenili navajanju drug na drugega, počitku, crkljanju in predvsem sem se trudila, da ujamemo ritem hranjenja in spanja. Zdaj lahko ponosno povem, da mi je uspelo! Yes! 🙂 Amai se je prvi mesec ponoči in podnevi zbujal na 3-4 ure, po dopolnjenem prvem mesecu pa je po večini noč prespal (7 ur skupaj). Velik dosežek pri polno dojenem dojenčku. Tako da, jaz sem bila naspana in posledično polna energije za vsak nov dan in izzive.

Po 14 dnevih nas je čakalo tudi fotografiranje novorojenčka v Rogaški Slatini. To je pomenilo prvi krajši izlet v 4-članski zasedbi + voziček in vsa oprema (: Vse je potekalo super, naša Ines je več kot profesionalka in skupaj smo vse izpeljali brezhibno. Fotke so pa itak top! (: V novi objavi bom z vami delila več fotografij.

fotografija novorojenčka
družinsko fotografiranje

Po 3 tednih se je Aleš poslovil od očetovskega dopusta in prvi večji izziv je bil vsak dan peljat Mio v šolo. To pomeni, se zbudit ob 6ih zjutraj, nahranit Amaia, zbudit Mio, pripravit zajtrk, oblačila in nekje na koncu porihtat še sebe – da si sprejemljiv za okolico (: Vse skupaj je bil kar velik podvig, sploh prvih 14 dni. Tukaj pa tudi hvala babicam, ki so z veseljem priskočile na pomoč ob slabem vremenu, tako sva midva z Amaiem do nadaljnjega ostala zakopana v postelji. Popoldan je bila situacija zelo podobna, ponovno napakirat Amaia, po Mio v šolo, skuhat kosilo, kaj pospravit, itd.

Če povzamem dojenje prva 2 meseca. Super nama je steklo že v porodnišnici in tako tudi ostalo. Naš fantek se je rodil kar velik – 52cm in 3900kg (kot njegova sestrica Mia) kar je pomenilo, da bo tudi v prihodnje velik jedec 🙂 In res je, patronažna sestra se je samo smejala in se ni mogla načuditi kako pridobiva na teži. Od začetka sem imela polno mleka in kadar ga je bilo preveč, sem ga črpala in shranila za hude čase, v primeru da se situacija kdaj obrne. Uporabljam črpalko MAM, katera ima v kompletu ročno in električno črpalko. Prvih 14 dni sem ob vsej bolečini lahko uporabljala samo ročno in na električno nisem niti pomislila. Kasneje sem jo zamenjala z električno in to je bilo najboljše kar sem naredila. Črpanje mi je prihranilo res ogromno časa, izbira nastavitev intenzivnosti (od 1-9) in prilagajanje pa je dodaten velik plus. Poleg vsega je črpalka zelo tiha in popolnoma nemoteča.

mama blog

Kot ste zasledile, so se tudi pri nas po 3 tednih pojavili nadležni krčki, ki hvalabogu niso trajali dolgo, saj smo uspešno zamenjali D vitamin in dodali Coliprev in po potrebi vetrovne kapljice. Več ste lahko prebrale že v prejšnji objavi, tukaj. Res si ne predstavljam, da bi takšni kriki in zvijanje trajalo več mesecev, kot je to pri nekaterih dojenčkih.

Moja vsakodnevna rutina je tudi, vsakodnevni sprehod. Otvoritev vozičkanja smo naredili že 4. dan po prihodu domov. Ven greva skoraj v vsakem vremenu, pa četudi en mini krog. Tudi jaz se po krajšem ali daljšem sprehodu počutim odlično. Imam čas zase, za odklop in razmišljanje. Kot ste lahko videli že na Instagramu in Facebooku sva izbrala voziček FreeON Viva, kako sva zadovoljna in zakaj prav tega pa sledi v novi objavi. Zaenkrat lahko povem, da sem z njim več kot zadovoljna. Sprobali smo ga na različnih terenih, uporaba je zelo enostavna in najpomembneje – Amai v njem uživa in kraljuje. Bistveno je, da je otroku udobno in staršem enostavno.

pvi sprehod

Pri enem mesecu in pol sem se odločila, da se z Amaiem udeležim tečaja masaže dojenčkov po IAIM. In ker lahko na to temo napišem ogromno, vam v prihodnjem tednu obljubim novo objavo na to temo po vaših vprašanjih. Povem vam, da je to bila ena najboljših odločitev in da v kolikor imate možnost obiskovanja tečaja, se ga udeležite. Pridobile boste ogromno, prav tako se z otrokom dodatno povežeš in še poglobiš čustveno vez. Za mene je tečaj predstavljal tudi tedenski izhod, ko sva se spakirala ven in se celo dopoldne potepala. Po tečaju sva skočila še na kavico k prijateljici in dan je bil uspešno zaključen in drugačen od ostalih v tednu.

tečaj masaže

Kopanje in nega – tudi tukaj smo hitro ujeli rutino. Popek mu je hitro odpadel in sledilo je prvo kopanje. Amaiči je užival in tako je ostalo še vse do danes. Kozmetiko za nego uporabljam izključno baby linijo od Afrodite. Tukaj pa lahko preberete več o našem prvem kopanju.

prvo kopanje

To je kratek povzetek prvih dveh mesecev. In ker sem prejela ogromno vprašanj na temo, kaj smo uporabljali na začetku in česa sploh nismo potrebovali, vam napišem objavo s pripomočki/stvarmi za dojenčka in mamico. Drugače bo ta objava veliko predolga, saj je informacij preveeeč (:

Prav tako vam v novi objavi opišem naš tretji mesec, saj smo ravno danes  dopolnili tretjo mini svečko. Ta mesec je spremenil naš urnik in stvari obrnil na glavo.

 

Pozdravčki do naslednjič,

M***

Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISLO