fbpx

Prvo kopanje

Prvo kopanje
2. januarja, 2020 admin

Po 14ih dnevih, ko je popek bil popolnoma zaceljen, je sledilo prvo kopanje. Vsi smo se ga že nestrpno veselili in se spraševali ali bo Amai užival v vodi ali mu bo neprijetno in bo jokal. Prvič je bila prisotna patronažna sestra in ga je kopala ona, midva sva bila opazovalca in pridna pomagača (:

prvo kopanje dojenčka

Navdušena sva pripravila vse potrebno in ker v kopalnici nismo imeli dovolj prostora – da križ ne trpi :D, sva vse za kopanje pripravila kar na mizi. Tako je bilo lažje in dostopno iz vseh strani. Izbrala sva banjico Keeeper, ki ima tudi dodaten nastavek za novorojenčka, vendar ga nismo uporabili. Zraven banjice smo pripravili podlogo za previjanje, na kateri je že čakala brisačka in tetra plenička, ter vsa kozmetika, ki jo potrebujemo.

Zunaj smo ga na tetra plenički namazali s peno od Afrodite (linija Baby Care) in ga nato skupaj s tetra pleničko položili v vodo (37stopinj). Amai je zelo užival in tako je še dandanes. Kopa se res zelo rad, zdaj ko je že velik korenjak, gre voda nemalokrat mimo banjice (:

Za kopanje smo uporabili:

Po priporočilu patronažne sestre, lahko milo uporabimo 2-3 krat tedensko. Kopa se lahko vsak dan, vendar brez mila. Midva sva se odločila, da ga kopama 3krat tedensko pri tem pa izmenično uporabiva peno za dojenčke ali pa v vodo dava 3 kapljice sivkine kopeli (prav tako iz Afroditine linije Baby Care). Po kopanju ga vedno namažem z mandljevim oljem, prav tako vsak dan po negi. Za občutljiv plenični predel pa uporabljam 100% naravno mazilo za občutljivo dojenčkovo kožo. Naša rutina kopanja je običajno zvečer in naš dojenček spi kot top (:

Pozdravčki,

M***

kozmetika afrodita baby
Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISLO