fbpx

Piškotna torta

Piškotna torta
8. januarja, 2020 admin
tri

Naš malček je praznoval 3.mini svečko in odločila sem se, da mu pripravim tortico v obliki številke tri. Najlepše izpade, če je narejena iz krhkega piškotnega testa, saj lahko iz njega že pred pečenjem lepo izrežemo številke ali črke. Dekoracija, barve in oblike pa seveda po želji.

trije meseci

Sestavine za testo:

(2 črki formata A4)

180g masla

4 rumenjake

350g moke

50g kakava

100g sladkor v prahu

V skledi premešamo moko in kakav. Dodamo na koščke narezano maslo, ki se zmehča pri sobni temperaturi (lahko ga tudi stopimo). Vse skupaj dobro pregnetemo. Vmešamo sladkor v prahu in na koncu dodamo še rumenjake. Vse skupaj dobro pregnetemo ali zmešamo.

Testo razvaljamo na debelino 0,5 cm. Na peki papir narišemo poljubno številko in ga položimo na testo. Previdno izrežemo obe številki in prestavimo na pekač. Pečico ogrejemo na 160°C in pečemo 15 minut.

sestavine
številka tri

Testo ohladimo in nadevamo s kremo. Uporabimo dresirne vrečke z nastavki za poljubno dekoracijo. Kremo lahko pripravimo po želji (smetana, mascarpone), jaz sem tokrat uporabila kar šlag kremo, kateri sem dodala modro jedilno barvo. Po nanosu je priporočljivo, da vsaj za 2 uri vse skupaj postavimo v hladilnik, da se krema ohladi.

Sledi dekoracija. Uporabimo lahko sveže cvetje, različne mini piškote, jedilno dekoracijo, bombončke, makrone, praline, sadje,… Domišljija ne pozna meja (: Torto prilagodite slavljencu, pa dober tek (:

krema
Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISLO