fbpx

Igre in aktivnosti z dojenčkom (0-3 mesece)

Igre in aktivnosti z dojenčkom (0-3 mesece)
15. januarja, 2020 admin

Hej hej,

v tej objavi sem zbrala najine najljubše aktivnosti, ki sva jih pridno izvajala prve tri mesece. Vsak dan si vzameva čas in se igrava. Za mene je to sprostitev, za njega pa učenje skozi igro. V tem zelo uživa in kaj je lepšega kot združit prijetno s koristnim (:

pasem kravice

*Pasemo kravice – Položite dojenčka na trebušček. Kadar pase kravice, krepi vratne mišice in naučil se bo, da če uporablja rokice bo lažje dvignil glavico. Dodate lahko igračke z zvoki, saj bo zaradi njegove radovednosti, obrnil glavico k vam. Najbolj zaželjene so pisane igralne podloge, te zaradi svoje raznolikosti pritegnejo dojenčka k raziskovanju in obračanju za stvarmi. Vi se boste pa ob opazovanju vašega malčka seveda topili, tako kot jaz (: Mi uporabljamo podlogo BabyFEHN.

igralna podloga

*Razgibavanje – Pokrčite in iztegnite nogice, zraven se z dojenčkom pogovarjajte. Ta vaja pomaga tudi pri krčih in krepi trebušne mišice. Pri tej vadbi se dojenček zelo zabava, hkrati pa pospeši njegov krvni obtok.

igra z nogicami

*Petje in ples – Tukaj ni pomembno ali imamo posluh ali ne. Za vašega dojenčka je vaš glas ravno pravšnji in idealen. Pojte mu pesmice in kadar ga crkljate se z njim tudi pozibavajte. Dojenček čuti ugodje in varnost. Naša kepica se zdaj, pri treh mesecih še posebej razveseli plesa pred ogledalom (:

*Oponašajte njegove glasove – Pogovarjanje z dojenčkom je res zelo zabavno. Posnemanje njegovih glasov mu je smešno in se počuti sprejetega. Še z večjim veseljem začne piskat in se smejati. Pri tem ga glejte v oči in odziv bo neverjeten. Verjetno ne rabim posebej poudarjat kako to vpliva na nas, mamice? Kajne? (:

*Masaža – Dojenček čuti s kožo in izjemno vesel bo, ko ga boste razveselili z masažo. Lahko ga božate in objemate, on bo pri tej aktivnosti maksimalno užival, prav tako kot vi. Popolnoma vam zaupa in se sprosti. Z masažo se bosta še bolj povezala, preverjeno.

masaža dojenčka

*Opazovanje predmetov – V poštev pridejo prav vsi predmeti, katere kažemo dojenčku na razdalji približno 20-30 cm. Pri nas so zelo aktualni predmeti živih barv, predvsem viseče igračke na igralni podlogi in pa žirafa Sophie, ki ga pritegne s svojim zvokom (piska).

Pozdravčki,

M***

Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Skrivnost mladostne in sijoče kože

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISLO