fbpx

Malta – prvo potovanje z dojenčkom

Malta – prvo potovanje z dojenčkom
2. marca, 2020 admin

V začetku meseca februarja smo se mudili na sončni Malti. Naše kratko potovanje se je začelo s poletom iz bližnjega Trevisa. Let je trajal cca 1 uro in pol in je bil zares nekaj posebnega, saj smo prvič potovali z najmlajšim članom naše družine – Amaiem, ki je bil takrat star 4 mesece. Seveda smo se na pot z dojenčkom dobro pripravili in vse je potekalo super.

Tukaj lahko preberete nekaj nasvetov za potovanje z dojenčkom na letalu.

Na letališču
family pic

Ob prihodu na letališče smo prevzeli avto (Avis rent-a-car) in se po levi strani ceste odpeljali do našega hotela na severu otoka. Zanimiva izkušnja, katera zahteva visoko stopnjo koncentracije – da v krožni promet ne zapelješ v napačno smer (: Tudi bočno parkiranje zna bit prav posebno doživetje, ampak po le nekaj urah vožnje na napačni strani ceste, postane vse skupaj veliko lažje. V kolikor si vožnje po napačni smeri ne želite izkusiti, brez skrbi, na otoku so zares odlične avtobusne povezave.

V večernih urah smo prispeli do hotela in kaj hitro smo se namestili v sobi ter v pričakovanju novega dne utrujeni zaspali. Zjutraj so nas sončni žarki prebudili v čudovit dan. Popoln razgled iz našega balkona, dokaj visoke temperature za zimski čas (20stopinj) in okusen hotelski zajtrk. Naša pustolovščina se lahko prične.

kavica
voziček
amai in mojca

Prvi dan je naše radovedne duše pričakovalo glavno mesto otoške državice, Valetta. V hipu nas je vse očarala, saj je utrip mesta edinstven. Zgradbe, zgodovina, prijetni ljudje, toplo vreme…V trenutku te prevzame. Ulice so lične in ozke, prepletene  v mrežo. Poiskali smo Baracca vrtove, kjer smo uživali na sončku in si ogledali prikaz streljanja s srednjeveškimi topovi. Pogled sega na pristanišče, katero je eno izmed najglobjih naravnih pristanišč na svetu. Vsekakor priporočam sprehod po starem delu mesta, ki je pod UNESCO-vo zaščito. Tukaj smo si privoščili nekaj lokalnih jedi in bolj kot ne brezskrbno pohajkovali po mestu.

family valetta
ulica valetta
baracca gardens

Drugi dan smo obiskali Popajevo vas. V kolikor potujete z otroki, je to nujna postojanka. Simpatična vasica je bila zgrajena leta 1980 samo s tem namenom, da so v njej snemali svetovno znan muzikal Popaj. Popaj je eden izmed »kultnih« junakov otroških risank, katere so nas spremljale pri odraščanju, zato je ta obisk imel tudi nekoliko sentimentalno vrednost. Film je nastal pod okriljem Walt Disney produkcije in Paramount Pictures, glavnega junaka Popaja pa je igral nihče drug kot Robin Williams. Dandanes tam najdete kino predstave, številne animacije, družabne igre v človeški velikosti (križec krožec, štiri v vrsto, metanje vreč,…) in še in še. Med drugim se lahko preizkusite tudi kot igralci v filmu, ki ga snemajo večkrat na dan. Mia je tukaj zelo uživala v vseh aktivnostih, medtem ko je Amai z mano užival v dobri kavici in nastavljanju sončnim žarkom ob pogledu nad kristalen zaliv.

popeye village
family
Popajeva vas

Za tretji dan nismo planirali ničesar. Po zajtrku smo odšli v bližnje mestece Mellieha, kjer smo se brezskrbno sprehodili, nakupili nekaj spominkov, uživali v lokalni kavici in se nastavljali sončnim žarkom na vrhu v Sky View Caffee. Popoldne smo naš dan nadaljevali v mavričnem zalivu St.Julians, kateri je bil nekoč ribiška vasica, zdaj pa je v celoti naseljen in zelo turističen. Tukaj najdete veliko dobrih restavracij, kavarn, trgovin… Zaliv krasijo pisani ribiški čolnički »luzzu«, katere najdemo na večini malteških razglednic. V kolikor si želite dobrih fotografij, je to obvezna postaja, saj je lokacija zelo instagramabilna.

Hrana na Malti je nekakšna mešanica arabske, sredozemske in italijanske kuhinje – preverjeno odlična. Poskusili smo nekaj njihovih jedi in prav vse so bile zelo dobre. Morda smo imeli srečo pri izbiri ali pa imajo res občutek za pripravo jedi.

sprehod
čolniček
palme

Obisk Malte toplo priporočam družinam z majhnimi otroci, kot tudi parom. Malta je čudovita raznolika država, ki ponuja praktično vse možne aktivnosti, tako da lahko tam dopustujete dlje časa ali pa se tja odpravite samo za vikend.

Pozdravčki do naslednjič,

M***

 

*** Za več podrobnosti si poglejte naš VIDEO ***

 

Cene:

– Letalska karta Treviso/Malta 30€

– hotel nočitev/polpenzion 4 dni 190€ (3 osebe)

– rent a car 5 dni 55€

– kava 1€ – 1,80€

– kosilo 5€ – 11€

– vstopnina Popajeva vas 11 €

na plaži
mia in mami
aleš in amai
travel family
na letalu
ulice
čolniček zaliv
Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO