fbpx

Nasveti: Dojenček na letalu

Nasveti: Dojenček na letalu
7. marca, 2020 admin

Bodoči popotniki, danes z vami delim nekaj nasvetov za potovanje z dojenčkom. Prvi krajši let (Trst-Malta) smo uspešno prestali, tako da z veseljem planiramo naprej. Pot v obe smeri je potekala brez kakršnihkoli zapletov. V kolikor je let daljši, vam toplo priporočam, da upoštevate otrokovo rutino – nikoli ne razočara. Amai je bil star 4 mesece.

Na letališču

Kaj vzeti s seboj:

  • Lupinica za dojenčka v kolikor še ne uporabljate avtosedeža
  • Voziček za sprehode in prosto raziskovanje destinacije
  • Previjalna torba naj bo vedno pripravljena in maksimalno založena
  • Dokumenti in zdravila
  • Ročna prtljaga za dojenčka – naj vsebuje vse nujne stvari, ki jih otrok potrebuje

Torej, pripravite si spisek in nanj zapišite vse kar potrebujete. Na ta način se boste izognili, da kaj pomembnega pozabite doma. Mi smo zraven vzeli lupinico in voziček. Lupinico smo oddali pri check in-u, medtem ko je voziček šel z nami vse do stopnic letala. Pri večini letalskih družb je voziček brezplačen. Priporočam vam, da to izkoristite, saj vam zelo olajša gibanje po letališču in otrok v miru spi. Saj veste, miren otrok – mirni starši (: Ob pristanku, ga ob izkrcanju iz letala dobite nazaj, tako da ste v trenutku razbremenjeni in otroka ni potrebno nosit.

kavica
voziček
prvič na letalu

Zelo priporočljivo je, da se na letalo vkrcate med zadnjimi. Če ste že bili na letalu, veste da je postopek posedanja kar dolgotrajen in otroku bo postalo vroče in posledično bo nemiren. Da ne omenjam, da se je potrebno X-krat vstat, da se sosedi posedejo.

Ko ste enkrat na svojem sedežu in imate otroka v naročju, vam bo stevardesa prinesla pas za otroka, ki ga pripnete na svojega. Mi smo imeli let v večernih urah in Amai je v trenutku zaspal (: Vaša naslednja obvezna! naloga je, da pripravite tekočino (voda, mleko, čaj,…ali dojenje) in mu jo ob vzletu ponudite. Dojenček bo tako s požiranjem izenačeval pritisk in mu ne bo neprijetno. V praksi je običajno tako, manjši kot je otrok – lažje je. Dojenčki bodo let prespali, sploh če se pojavi še turbolenca (: Ob pristanku ponovite postopek s hranjenjem – uravnavajte pritisk.

dojenček na letalu

Ročna prtljaga – torba, ki jo imate pod svojim sedežem naj vsebuje prav vse 😀 Torej, stvari za previjanje (najverjetneje pri krajšem letu ne bo potrebe), pleničke, previjalna podloga, vlažilni robčki, razkužilo, puder, kremica. Vsebuje naj vse pripomočke, ki jih potrebujete za hranjenje. Termovka z vročo vodo, mleko (MAM ima super posodico, v katero že v naprej odmerite količino za obroke), flaška in če je otrok že večji dodamo še pripravljene kašice ali priboljške.

Sama v torbo vedno dodam tudi stvari iz domače lekarne. Obliži, tablete za glavobol, sirup, svečke, fiziološka raztopina, termometer,…Nikoli neveš, kdaj te kaj preseneti (: Tokrat je Mia na Malto potovala s povišano temperaturo.

na plaži

V torbo ne pozabite spakirati rezervnih oblačil (vsaj 2 kompleta), odejice – na letalu je večkrat bolj hladno, grizalo in dude, otrokove najljubše igračke in ninice.

Dokumente imejte pri roki v posebnem predalčku, da so takoj dostopni, saj jih morate kar nekajkrat pokazati. Dojenčka oblecite v več plasti, da ga po potrebi lažje slečete. Pri daljših letih lahko rezervirate tudi posteljico (do 10kg), kjer bo otrok brezskrbno spal. Tukaj bodite pozorni pri izbiri sedežev, bassinet košara se lahko namesti samo v sprednjih vrstah, kjer je več prostora in je brezplačna.

To so najbolj pomembne stvari na katere bodite pozorni. Moj glavni nasvet pa je – brez stresa. Včasih sami sebi naredimo pravo zmešnjavo, zato doma vse pripravite in se na pot odpravite brez skrbi. Otrok to čuti in potrebuje mirno mamo (:

družina

Potovanje z malčki je res enostavno – dodaten plus je, da imajo otroci vedno prednost in povsod preskočimo vrsto. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Letališki uslužbenci vas bodo vedno napotili naprej in vam pomagali, tako da se lahko brezskrbno odpravite na željeno destinacijo. Ne odlašajte (:

 

Želim vam lep in varen let!

Pozdravčki do naslednjič,

M***

 

*** Za več podrobnosti si poglejte naš VIDEO ali preberite blog – MALTA, prvo potovanje z dojenčkom***

amai na letalu
izenačevanje pritiska
Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO