fbpx

Pravljica na Santoriniju

Pravljica na Santoriniju
25. marca, 2020 admin

V mesecu juniju smo se 3 generacije punc potepale po slikovitem Santoriniju. Vsekakor nepozabna izkušnja, ki jo zagotovo ponovim čez nekaj let. Zdaj so na vrsti še druge destinacije na bucket listi. (:

Mia, babica in jaz, smo na Santorini letele iz Benetk. Prve tri dni smo preživele v očarljivem, za marsikoga sanjskem delu otoka – glavnem mestu Fira.  Pristali smo v dopoldanskih urah in mesto nas je takoj prevzelo. S kovčki smo odkorakale proti rezerviranemu butičnemu hotelu in vso pot smo bile pod vtisom lične okolice in mističnem utripom mesteca. Ob enem pa izgubljene v labirintu belo-sivih tlakovanih uličic.

Oia pogled
ulice
santorini

Utrujene od poti smo končno prispele na naš cilj. Prijazna receptorka nas je vljudno sprejela in pospremila v našo suito. Tukaj ostanem brez besed in rečem samo WAU! Da boste vedeli o čem govorim, tukaj lahko preberete več o naši namestitvi. Na hitro povzamem – zasebna luksuzna suita s svojim jaccuzzijem in dih jemajočim pogledom na Egejsko morje ter kaldero, katera buri domišljijo o izgubljenem mestu Atlantidi. Eden najlepših sončnih zahodov kaj sem jih kadarkoli videla iz naše privat terase, še enkrat WAU!

Mia in jaz
mia in osliček
razgled

V miru smo razpakirale, spile pijačko in se odpravile raziskovat bližnjo okolico. Santorini je res zelo poseben otok, kateri izstopa po svojem izgledu in urejenosti. Njegove barve so bela, modra, siva in če dodamo še vse rože v svojih živahnih odtenkih – PRAVLJICA. Mene je popolnoma prevzel in ga priporočam prav vsem – parom, mladim in starejšim, kot tudi družinam ali kot pobeg s prijateljicami.

Fira je prestolnica Santorinija, zato je tukaj zelo živahno. Polno je kavarn, restavracij, slaščičarn, butičnih trgovinic s spominki, barov in še in še. Veliko je tudi stopnic, vzpenjanja in spuščanja. Zaradi vročine si v glavni sezoni (julij, avgust) obiska res ne predstavljam. Po mojem mnenju sta pomlad in jesen najboljši letni čas za obisk.

Santorini
santorini
Mojca santorini
cvetje
zahod

Slavna Oia je ikonično obarvana vasica na pečini, ki je od Fire oddaljena približno 20 minut vožnje z lokalnim avtobusom. Obiskale smo jo dva krat in res nas je pustila brez besed. V kolikor se boste mudili po otoku jo vsekakor obiščite in si privoščite sprehod v kombinaciji z brezčasnim razgledom na intenzivne barve sončnega zahoda.

oia
stopnice
slikovite ulice
razgled na santorini

Ob vsem razvajanju v Kamares apartments, smo preostali del dopusta (še 5 dni) preživele na drugem koncu otoka – Akrotiri. Brezskrbno smo uživale na bazenu in plaži, prehodile vse bližnje in oddaljene ulice in se maksimalno zabavale. To je bil tudi naš glavni cilj – počitnice na off.

V lastni režiji smo si splanirale nekaj izletov. Med drugim smo si zaradi visokih temperatur želele ogledati različne plaže, katere slovijo kot najlepše na otoku. Najbolj me je očarala rdeča plaža, tukaj smo preživele super dopoldne. Nato smo se iz te plaže s taxi čolnom odpeljale do bele plaže. In ta, je bila še lepša…Mogočni beli klifi, črn pesek in kristalno čista voda. Prizor, zaradi katerega bi ta trenutek rezervirala novo potovanje (:

rdeča plaža
srček
rdeča plaža pogled
bela plaža
bela plaža klifi

Za konec pa še nekaj o cenah. Santorini me je pozitivno presenetil, pričakovala sem nekoliko višje cene. Morda, ker je bil šele junij in so kasneje v top sezoni višje.

– Letalska karta Benetke – Santorini (Volotea 140€)

– Kosilo v mestu Oia 12-16€

– Kosilo v okolici 10€+

– Pijača 5-10€

– Kava 5-10€

– Koktajl 10-20€

– Avtobus vožnja 2-3€

Obisk Santorinija vam toplo priporočam. Meni je ostal v spominu, kot eden izmed najlepših potovanj in zagotovo ga čez nekaj časa spet obiščem. Romantika, ekstravagantnost in mističnost otoka te prevzame v trenutku in ravno tukaj je čar vsega. V kolikor se podate na pot, bom zelo vesela vašega komentarja in izkušnje.

Pozdravčki,

M***

uživam
hotel
mia uživa
mia in mami
jaz
kolo
Mia
mia in opica
mia pleza
cerkev
kava
sladoled
zajtrk
grška pica
grška tradicionalna arhitektura
gyros
santorini
kosilo
Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

2 komentarjev

  1. Stacy 3 leta ago

    Super beautiful!! I’ve been dreaming to go to Santorini and experienced it.
    Hope I can visit soon! I love all the pictures <3

    • Anonimno 1 leto ago

      Thank you so much Stacy! <3 Santorini is really amazing place 😛

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO