fbpx

Odkrili smo skriti raj na Pohorju

Odkrili smo skriti raj na Pohorju
22. septembra, 2020 admin

Neokrnjena narava, žvrgolenje ptičkov, šumenje dreves, očarljive hiške in okusen zajtrk. Vse to opisuje popoln romantičen oddih v edinstvenem glampingu The Woods of Sinic na Pohorju.

The Woods of Sinic glamping

Z družino smo imeli možnost obiskati in preizkusiti prvi glamping na Pohorju že pred uradno otvoritvijo. Nosi ime The Woods of Sinic in že prvi pogled na minimalistično arhitekturo v neokrnjeni naravi vam vzame dih. Nahaja se na vrhu Slivniškega Pohorja, v neposredni bližini Mariborske koče in Bellevueja.

The Woods of Sinic glamping
The Woods of Sinic glamping
The Woods of Sinic glamping

Že ob prihodu smo bili popolnoma prevzeti nad zunanjim izgledom lesenih glamping hišk, ki spominjajo na pravljične gozdne vile in so krasno umeščene med tamkajšnjimi drevesi. Preverjeno je okolica posrkala vase tudi našega najmlajšega člana, saj je bil neverjetno pomirjen in sproščen ves čas našega bivanja tukaj. Bujne krošnje, rahel vetrič in nežni glasovi živali v gozdnem raju so vsekakor prava poezija za dušo, katere se ne naveličaš zlahka.

The Woods of Sinic glamping

Saj res, da ne pozabim… Kaj sploh je glamping?

Glamping je izkušnja kampiranja v neokrnjeni naravi z udobjem, kakršnega poznamo doma. Po domače povedano: elektrika, wifi, udobna postelja, okrog vas pa nedotaknjena narava. Prav zaradi slednjega je ta hitro rastoč turistični trend prevzel ves svet. Le kdo si ne želi izkusiti prvovrstnega stika z naravo, brez da bi za to bilo potrebno postavljati klasičen šotor.

The Woods of Sinic glamping

Trenutno je na voljo 5 hišk, mi smo bivali v eni izmed dveh hišk z jacuzzijem in se popolnoma prepustili spontanosti. Bili smo brez načrtov, saj sva se odločila preživeti vikend popolnoma brezskrbno. Naše bivanje sva začela s kavo na terasi z božanskim razgledom. Mia in Amai sta ta čas izkoristila za sprehod po skrbno urejenih poteh med hiškami in opazovanjem čudovite narave.

The Woods of Sinic glamping

Naša hiška je bila ravno prav velika, z zakonsko posteljo, katera je primerna za dve odrasli osebi in enega otroka. Vsekakor moj najljubši del v hiški je ogromno stekleno okno z razgledom na krošnje dreves. Pogled, ki resnično prevzame tudi vse rahločutneže.

Tukaj sem sama našla svoj kotiček za branje in uživala v izjemnih trenutkih. Večino časa smo preživeli zunaj, v tesnem stiku s pomirjujočim dotikom gozda, kateri nas je obdajal. Tega nam v natrpanih vsakdanjikih velikokrat primanjkuje. Ravno to je glavni povod za rezervacijo takšnih vikendov. Vzamemo si čas zase in naberemo nove energije za prihajajoče delovne tedne.

The Woods of Sinic glamping

Kot povsod se zmeraj najbolj veselimo zajtrka. Ne vem zakaj, ampak tako je na vseh potovanjih (: Vsi se zbudimo dobre volje, polni energije in zelo lačni. Tako se vedno v pričakovanju dobre kulinarične ponudbe odpravimo v restavracijo. Tokrat je bilo malce drugače, saj so nam zajtrk prinesli kar v hiško. Postregli smo si ga na naši terasi in uživali ob pristnih lokalnih specialitetah in svežem pomarančnem soku. In seveda jutranji kavi. Mia se je nadvse razveselila domače marmelade in svežega sadja, Amai pa sveže pečenega maslenega rogljička.

The Woods of Sinic glamping
The Woods of Sinic glamping
The Woods of Sinic glamping

Sprostitev v jacuzziju ob kozarcu dobrega vina, svečkah, tišini, vse skupaj obdano z zvezdnatim nebom. Vse kar lahko človek od vikend oddiha pričakuje in še več. To je pika na i, katera doda glampingu The Woods of Sinic glamurozen pridih in ga umešča na sam vrh glamping ponudbe v Sloveniji.

The Woods of Sinic glamping

Naš mini dopust je bil resnično nepozaben in srčno upam, da ga kaj kmalu ponovimo. Morda v zimskih mesecih, saj se zavedamo da mora biti na tej lokaciji zares čarobno.

Uradno otvoritev že nestrpno pričakujemo in se nam obeta v mesecu oktobru. Predlagam vam, da si svoje mesto zagotovite čim prej, sploh ob dejstvu, da je možno kot plačilo za nočitev z zajtrkom uporabiti tudi turistične bone!

Za več informacij obiščite: www.thewoodsofsinic.com
                                               Instagram @thewoodsofsinic2020

 

Objava je nastala v sodelovanju z glampingom The Woods of Sinic.

Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Comments (0)

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO