fbpx

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja
29. decembra, 2021 admin

Hejla,

Danes vam bom v novi objavi predstavila naš decembrski izlet v Graz. Tam smo se potepali v začetku meseca in prijetno smo združili s koristnim (šoping🙃).

Jaz v Grazu

Izlet v Graz je vedno dobra ideja. Zaradi svoje bližine je dostopen prav vsem, ponuja pa ogromno čudovitih doživetij, arhitekturnih lepot, je zgodovinsko bogat in prav za vsakega se najde čudovita izkušnja, ki jo lahko deli s svojimi najbližjimi.

Med mojimi najljubšimi izleti se na prvem mestu vsekakor znajde božični sejem v Grazu, ki je v decembrskem času naravnost fantastičen. Letno privabi kar 2 milijona obiskovalcev in šele ko ga enkrat obiščeš in doživiš v vsem svojem sijaju, se zaveš, zakaj je eden izmed najbolj priljubljenih v Avstriji. Ves blišč mesta, sijaj lučk, vonj po kuhanem vinu in vroči čokoladi, okus cimeta in melodija božičnih pesmi. Vse to pričara čarobne trenutke in občutke, ki jih v družbi najdražjih vsako leto z največjim veseljem znova podoživim.

utrip mesta

Zdaj ko je Amai že tako velik, ga povsod vzamemo s seboj in tudi v njegovih očkah se iskri veselje in odsev lučk. 🥰 Sama sem mnenja, da se otroci lahko zabavajo povsod, če so le starši pripravljeni na akcijo cel dan, hehe. Mesto Graz nam ponuja neskončno možnosti.

Sami se mesto vedno odpravimo raziskovat peš, preizkusimo njegovo kulinariko, poiščemo zelene parke, gradove, atrakcije za otroke so seveda must, in skupaj se odločimo kam se bomo podali.

arhitektura sožitje

Stari del mesta ima več kot 100 stavb, s pridihom renesanse, gotike, baroka in tudi modernizma. Zaradi takšne edinstvenosti in sožitja različne arhitekture na relativno majhnem področju, so ga leta 1999 tudi uvrstili na UNESCO seznam kulturne dediščine. Staro mestno jedro velja za najbolj ohranjeno mestno jedro v celotni Evropi.

V času božičnega sejma je mestna hiša obsijana z video projekcijo in na glavnem mestnem trgu (Hauptplatz) se bohoti 200 let staro božično drevo. Vedno je zelo dobro poskrbljeno tudi za otroke. Božične stojnice za najmlajše, vrtiljaki, praznični vlakec, otroške delavnice in drsališče. Vsekakor so najmlajši obiskovalci navdušeni in takšen izlet je za njih nepozabna avantura, ki jim bo ostala v spominu še dolgo časa.

Klikni za ideje

božični sejem
mestna hiša

Sproščujoč sprehod po zelenem mestnem parku je vedno na urniku, ne glede na to kateri letni čas ga obiščemo. Za sejem vam priporočam dan ali dva, aktivnosti je več kot dovolj za popolni prazničen vikend.

Grajski hrib (Schlossberg) je ena izmed znamenitosti, za katero si je dobro splanirati malenkost več časa. Nahaja se v centru mesta in lahko se povzpnete nanj (473m) ter si ogledate urni stolp, ki velja za stari simbol mesta. Na grajski hrib se lahko povzpnete po stopnicah, z dvigalom ali z vzpenjačo. Na vrhu se razprostirajo čudoviti razgledi na mesto in okolico, kar pomeni da je lokacija popolna tudi za zmenek

https://instagram.com/visitaustria?utm_medium=copy_link

 

jaz graz

Moja ideja za izlet je tudi obisk čokoladnice Zotter. Ta se nahaja v bližini Graza in je na naši listi želja visoko na lestvici. Ob prvi priliki se bomo podali degustirat več kot 500 vrst čokolade in dodatkov, spoznali celoten postopek same izdelave čokolad in se podrobneje seznanili z vsemi pomembnimi podrobnostmi. Komaj že čakamo, saj smo vsi pravi sladkosnedi 😊

Graz ponuja ogromno in ob pisanju te objave se že veselim novega obiska mesteca. Za več informacij se obrnite na

https://www.austria.info/si

Kaj ti je v Grazu najbolj všeč? Greš večkrat na rum punč ali raje po nakupih? 😊

Pozdravčki,

Mojca***

 

ulica
Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

Comment (1)

  1. Anonimno 1 leto ago

    Mi pa gremo radi na Dunaj na sejem 🙂

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO