fbpx

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami
8. februarja, 2022 admin

Hejla,

Ker vem da vas je veliko, ki iščete razne ideje za izlete z otroki ali pa tudi brez, bom na kratko povzela naš zadnji izlet k alpakam. Moj inbox je bil poln vprašanj, tako da tukaj boste našli vse odgovore =)

Družina alpake

Tokrat smo se odločili, da bomo sobotno popoldne preživeli malenkost drugače. Odpravili smo se na izlet na Koroško in obiskali kmetijo Novak. Tukaj smo bili že drugič, saj nam je bilo že prvič tako všeč, da smo se ponovno vrnili in zagotovo se še bomo. Glavni razlog so bile seveda alpake, za katere zelo lepo skrbijo in najbolj všeč mi je pristen odnos, ki jih imajo do njih.

Mia in Amai Alpaki
mia in alpaka
mia in amai

Na kmetiji imajo 5 alpak in vse so zelo udomačene. Izbrali smo 2 s katerima smo odkorakali do piknik prostora in se tam z njima družili 1 uro in pol. Imeli smo srečo z vremenom, saj ni bilo vetra in je bilo prav prijetno, kljub temu, da nas je obdajal sneg. Mia in Amai sta bila noro navdušena, prav tako midva z Alešem. Madeira in Tenerifa (tako jima je ime), sta bili nadvse ljubeči in radovedni. Za njiju smo dobili hrano, tako da smo ju lahko ves čas hranili kar z roko. Ura in pol aktivnega druženja je minila v trenutku, in kar naenkrat smo ju sami odpeljali nazaj do kmetije. Ta pot traja 5 min počasne hoje (prilagojeno alpakama in Amaiu, hehe).

mi z alpako
hranjenje alpak
hranjenje alpak razgled
amai hrani živali
aleš amai mia

V paket Doživetje z alpakami je vključena tudi pogostitev (narezek, kruh in čaj oz. kava), tako smo se ob koncu še okrepčali in se nato vrnili proti Mariboru. V ponudbi imajo tudi lesene magnete – alpake in lesene metuljčke. Z nakupom seveda podprete njihovo delo.

Cena doživetja z alpakami za odraslo osebo je 15€ in za otroke od 3 let naprej 8€. Do 3 let je brezplačno. Cena vključuje hrano in pogostitev, celotno doživetje traja cca 2 uri.

Mi smo se imeli krasno. Priporočam tudi vam, da si naredite en super, nepozaben izlet na Koroško ❤

Za obisk se je potrebno naročiti, spodaj vam pustim povezavo do njihovega FB in IG računa. Tam najdete telefonsko številko in točno lokacijo, kje se nahajajo.

FACEBOOK

INSTAGRAM

Kako se ti zdi ideja o izletu? Ti je objava všeč?

❤ Zaupaj mi v komentarju ❤

Pozdravčki,

M***

aleš in madeira
alpaka
mojca selfie
mia selfie
piknik
jaz in amai
Tenerifa alpaka
razgled in alpake
Hej, moje ime je Mojca.
Vedno pozitivna in optimistična blogerka iz Slovenije.
Sem ljubiteljica potovanj, mode in lepih stvari.
Hvala ker mi zaupate.
Pozdravčki,
M.M.***

Piknik z alpakami

Piknik z alpakami

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Izlet v Graz je vedno dobra ideja

Alice in Waterland

Alice in Waterland

2 komentarjev

  1. Borut9 1 leto ago

    Super članek 😊😊😊

  2. Borut9 1 leto ago

    Super članek 😊😊

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISLO