fbpx

Fashion

Piknik z alpakami
Piknik z alpakami
2 Comments

Tokrat smo se odločili, da bomo sobotno popoldne preživeli malenkost drugače. Odpravili smo se na izlet na Koroško in obiskali kmetijo Novak. Tukaj smo bili že drugič, saj nam je bilo že prvič tako všeč, da smo se še enkrat vrnili in zagotovo se še bomo. Glavni razlog so bile seveda alpake, za katere zelo lepo skrbijo in najbolj všeč mi je pristen odnos, ki jih imajo do njih.

Read more
Izlet v Graz je vedno dobra ideja
Izlet v Graz je vedno dobra ideja
1 Comment

Izlet v Graz je vedno dobra ideja. Zaradi svoje bližine je dostopen prav vsem, ponuja pa ogromno čudovitih doživetij, arhitekturnih lepot, je zgodovinsko bogat in prav za vsakega se najde čudovita izkušnja, ki jo lahko deli s svojimi najbližjimi.

Read more
Alice in Waterland
Alice in Waterland
No Comments

Visoke temperature, prost dan, sonček. Popoln dan za izlet. Danes vam povem, kje smo se potepali prejšnji vikend.
Kadar imamo čas in nam je vreme naklonjeno, ga velikokrat izkoristimo za skok na obalo. In tudi tokrat ni bilo nič drugače. Odšli smo v Izolo, kjer smo bili s tri člansko družinico dogovorjeni, da bomo dan preživeli skupaj na njihovi jadrnici.

Read more
Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal
Prefinjen, funkcionalen in stajliš – FreeON Royal
No Comments

Končno je prišel čas da lahko podam svoje mnenje o naši novi mareli FreeON Royal. Po 3 mesecih uporabe lahko z gotovostjo potrdim, da smo jo dodobra stestirali v vseh možnih razmerah in različnih okoljih.

Kot prvo naj odgovorim na vaše najpogostejše vprašanje, zakaj smo zamenjali voziček?

Read more
Skrivnost mladostne in sijoče kože
Skrivnost mladostne in sijoče kože
1 Comment

Danes želim z vami deliti svojo izkušnjo rednega uživanja Biotin kolagena. Kot mamica dveh otrok, lahko potrdim, da se je moja spalna rutina v zadnjem letu porušila. Vse skupaj je povezano tudi z zdravim, svežim videzom kože in po priporočilih prijateljic sem se odločila, da koži pri prožnosti in čvrstosti pomagam s kolagenom. Tako sem pred približno 3 meseci zavila v najbližjo lekarno in povprašala po mnenju strokovnjakinjo. Svetovala mi je Biotin Collagen.

Read more
FIT cheesecake
FIT cheesecake
No Comments

Aleš je praznoval rojstni dan in z Mio sva se zadnji trenutek odločile, da mu pripraviva nekaj sladkega. Sladkega? Ne tako zelo sladkega kot bi želeli midve – naj bo primerno zanj, zagotovo bo vesel (: Nakupili sva vse potrebne sestavine, zvečer pripravili maso in spekli tortico.

Read more
Moja najljubša znamka že vrsto let…
My favourite brand for many years ...
2 Comments

Kje naj začnem…Sedim na kavču, poslušam glasbo, pijem kapučino in jem Linolado…na žlico…Aja, ura je 00:06 =) No, to bo za začetek, vsi kdaj grešimo, kajne? 😀
Res se sprašujem, kam beži čas. Se mi zdi, da nas je trenutna situacija vse malo umirila, kar je po mojem mnenju tudi prav.

Read more
Nasveti: Dojenček na letalu
Advices: Baby on the airplane
No Comments

Bodoči popotniki, danes z vami delim nekaj nasvetov za potovanje z dojenčkom. Prvi krajši let (Trst-Malta) smo uspešno prestali, tako da z veseljem planiramo naprej. Pot v obe smeri je potekala brez kakršnihkoli zapletov. V kolikor je let daljši, vam toplo priporočam, da upoštevate otrokovo rutino – nikoli ne razočara. Amai je bil star 4 mesece.

Read more
Malta – prvo potovanje z dojenčkom
Malta - the first trip with a baby
No Comments

V začetku meseca februarja smo se mudili na sončni Malti. Naše kratko potovanje se je začelo s poletom iz bližnjega Trevisa. Let je trajal cca 1 uro in pol in je bil zares nekaj posebnega, saj smo prvič potovali z najmlajšim članom naše družine – Amaiem, ki je bil takrat star 4 mesece.

Read more
Sanjski otroški kotiček
Sanjski otroški kotiček
5 Comments

Današnja objava bo govorila o prenovi Amaievega kotička. Amai nima svoje sobice in spi zraven naju, v spalnici. Že iz tega razloga mora biti postavitev stvari zelo funkcionalna. Všeč mi je, da je kotiček urejen s skrbno izbranimi dodatki in seveda barvno usklajen.

Read more
Selitev v ZDA v času korona virusa
Selitev v ZDA v času korona virusa
2 Comments

Minil je že 1 mesec odkar sem z otrokoma prišla v ZDA k Alešu. Na to temo sem dobila res ogromno vprašanj, zato sem se odločila, da tukaj strnem vse odgovore na najpogostejša vprašanja glede samega poteka poti in trenutne situacije.

Read more
Odkrili smo skriti raj na Pohorju
The hidden paradise on Pohorje
No Comments

Neokrnjena narava, žvrgolenje ptičkov, šumenje dreves, očarljive hiške in okusen zajtrk. Vse to opisuje popoln romantičen oddih v edinstvenem glampingu The Woods of Sinic na Pohorju.

Read more
Živalce na ritki – prava izbira pleničk
Živalce na ritki – prava izbira pleničk
1 Comment

Amai je star dobrih 8 mesecev in če pogledam nazaj, lahko brez oklevanja trdim, da smo zagotovo izbrali NAJBOLJŠE pleničke za našega dojenčka. Darila ob rojstvu so vključevala tudi paketke pleničk, katere smo seveda porabili. Vse znamke pleničk so bile ok, nekatere so sicer premočile čez noč, tako da te zagotovo ne bi bile naša nadaljnja izbira.

Read more
Imamo nov voziček
We have a new stroller
2 Comments

The summer months are here, the weekly trips are already planned, there are also a lot more commitments outside on the schedule and so I decided to buy a stroller for Amai. It will make everything easier for me and will also be ideal for the sea vacation.

Read more
Nepozabno bivanje v harmoniji: Kamares Apartments
Nepozabno bivanje v harmoniji: Kamares Apartments
No Comments
For the first 3 days in Santorini, we were accommodated at Kamares Apartments. Luxury apartments are located on a cliff next to the capital - Fira, one of the most picturesque on the island. The city is only 5 minutes walk away. The location of the installation is truly unique.
Read more
Pravljica na Santoriniju
The fairy tale on Santorini
2 Comments

V mesecu juniju smo se 3 generacije punc potepale po slikovitem Santoriniju. Vsekakor nepozabna izkušnja, ki jo zagotovo ponovim čez nekaj let. Zdaj so na vrsti še druge destinacije iz bucket liste (: Mia, babica in jaz, smo na Santorini letele iz Benetk. Prve tri dni smo preživele na očarljivem,…

Read more
Nočna formula, itak!
Night formula, of course!
No Comments

Night formula, of course!
In the third month, a so-called problem occurred - a broken sleep rhythm. Excitement, crying, hunger. Basically, these are just fleeting memories, now we have so much fun at night too!

Read more
Nega kože po nosečnosti
After pregnancy skin care
No Comments

Nega kože novopečenih mamic je še kako pomembna. Vse poznamo občutek zdrave in sijoče kože v nosečnosti. Vključno s sijočimi lasmi in lepimi negovanimi nohti. Hormoni res naredijo svoje. No, situacija se po porodu konkretno spremeni.

Read more
Bled je vedno dobra ideja za izlet
Bled is always a good idea for a trip
No Comments

Izlet na Bled je vedno dobra ideja. Naj bo poletje ali zima, v vseh letnih časih blesti in ni zastonj imenovan kot biser Slovenije. Tokrat smo se prvič v popolni zasedbi štirih odpravili tja na izlet.

Read more
Igre in aktivnosti z dojenčkom (0-3 mesece)
Games and activities with baby (0-3 months)
No Comments

V tej objavi sem zbrala najine najljubše aktivnosti, ki sva jih pridno izvajala prve tri mesece. Vsak dan si vzameva čas in se igrava. Za mene je to sprostitev, za njega pa učenje skozi igro. V tem zelo uživa in kaj je lepšega kot združit prijetno s koristnim (:

Read more
TRENDI obutev
TRENDY footwear
No Comments

*modni * ugodni * topli * nepremočljivi * stajliš *

Besede, s katerimi bi za začetek opisala moj izbor trendi gležnarjev in superg. Pri MOON.SI sem si naročila nekaj modnih parov čevljev, ker enostavno nisem mogla preko njihove široke izbire.

Read more
Piškotna torta
Cookie Cake
No Comments

Naš malček je praznoval 3.mini svečko in odločila sem se, da mu pripravim tortico v obliki številke tri. Najlepše izpade, če je narejena iz krhkega piškotnega testa, saj lahko iz njega že pred pečenjem lepo izrežemo številke ali črke.

Read more
Preživeli smo tretji mesec
We survived the third month
No Comments

Amai has completed his third mini candle and is already a big boy.
Tretji mesec lahko opišem kot bolj naporen od prvih dveh. Danes ko to pišem, je situacija veliko boljša kot je bila v prvi polovici meseca. Spalna rutina se nam je popolnoma porušila…

Read more
Prvo kopanje
First bath
No Comments

Po 14ih dnevih, ko je popek bil popolnoma zaceljen, je sledilo prvo kopanje. Vsi smo se ga že nestrpno veselili in se spraševali ali bo Amai užival v vodi ali mu bo neprijetno in bo jokal.

Read more
Kinder torta
Kinder Cake
No Comments

Od božička imamo na zalogi polno sladkarij in na misel mi je prišla sladka Kinder tortica – pri izbiri ne morem zgrešit 🙂 Odločitev je bila res hitra, tako kot tudi sama izvedba. Zvečer sem pripravila osnovo, naslednji dan pa zaključila z dekoracijo.

Read more
Prva 2 pravljična meseca sta za nami
First 2 fairy tale months have passed
No Comments

Prva dva pravljična meseca sta za nami. Po prihodu iz porodnišnice je bilo prvih 14 dni ozračje nabito s hormoni, bila sem zelo čustvena in počutila sem se zares odlično. Ta čas smo namenili navajanju drug na drugega, počitku, crkljanju…

Read more
Ideje za izbiro božičnih igrač
Christmas toy choice ideas
No Comments

Tako kot vsem vam, se tudi meni zgodi, da se znajdem v trgovini z igračami in ne vem kaj kupiti. Zato vam s tem prispevkom skušam vsaj malo pomagati pri izbiri daril, katera bodo privabila smeh na otroški obraz in jim hkrati koristila pri njihovem razvoju.

Read more
TRIO: Krči adijo 🙂
TRIO: Krči adijo 🙂
No Comments

Veliko je deljenih mnenj glede izdelkov za pomoč pri krčih dojenčkov, zato sem se danes odločila z vami deliti kombinacijo izdelkov, katera se je pri nas izkazala za odlično.

Read more
Nosečniško fotografiranje v naravi – Ines Images
Pregnancy Photography session - Ines Images
No Comments
A beautiful pregnant belly is one of the most beautiful things and definitely something that needs to be captured in the lens and stored forever. An unforgettable time that will always be remembered, Ines captured on beautiful photos with a keen eye for detail.
Read more
Seznam stvari za porodnišnico
List of things for maternity hospital
No Comments

The closer the delivery period is, the more stressful everything is, everything has to be prepared, nothing is good enough - in the main, mums are usually "stirred" by worry. However, every day we are closer to the family fairy tale that awaits us. And so, at once, 8 months or more have passed when it is necessary to prepare a bag for maternity hospital.

Read more

en_USENG